Haastattelimme kahta asiakastamme, joille olemme toimittaneet uudet koneet 2022 loppuvuoden aikana. Kysyimme heiltä miten ensimmäinen vuosi uuden koneen kanssa on sujunut. Molemmilla asiakkaistamme on ollut koneessa huoltosopimus, jolloin olemme huolehtineet koneiden ennakkohuollot sekä mahdolliset korjaushuollot. Kun asiakkaalle on kanssamme ennakkohuoltosopimus, huolehdimme hänen puolestaan, että kone huolletaan päämiehemme huolto-ohjelman mukaisesti. Näin teemme koneelle ennakoivat toimet, jotta varmistamme koneen toimintavarmuuden. Lisäksi huoltomme on toimittamiemme koneiden valtuutettu merkkihuolto.

Vuoden 2022 loppuvuonna toimitimme Hetitecille Okuma MA-600HIII vaakakaraisen koneen ja BE Groupille Hartfordin portaalityylisen SW 426 koneistuskeskuksen.

Hetitec ja Okuma

Toimitimme Hetitecille vuoden 2022 lopulla uuden vaakakaraisen Okuma MA600HIII-koneen. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen kolmannen sukupolven kone sekä Hetitecin ensimmäinen Okuma. Lisäominaisuutena koneessa on Okuman Sludgeless Tank, joka pitää leikkuunesteen puhtaampana eikä vaadi tiheää puhdistusta. Lisäksi konetoimituksen yhteydessä sovittiin ennakkohuoltosopimuksesta ja koneeseen asennettiin SMART connect- etätukipalvelu, joka nopeuttaa mahdollisen ongelman ratkaisua ja antaa huoltotiimillemme mahdollisuuden etäyhteyteen.

Valuosien nopeisiin toimituksiin erikoistunut Hetitec palvelee proto-, varaosa ja piensarjavalimona teollisuutta Suomessa ja Euroopan alueella. Ensimmäisen vuoden aikana Okuma on toiminut hyvin ja kokemukset ovat olleet positiiviset. Koneella valmistetaan valukappaleita ja kone on ollut ajossa 8–12 tuntia päivässä. Koska tämä oli heidän ensimmäinen Okuman koneensa, käyttöönoton yhteydessä järjestettiin koulutusta sekä koneen käyttöön että OSP-ohjaukseen.

”Kone on ollut helppo käyttää ja luotettava. Ensimmäisen vuoden aikana meillä on ollut kaksi tilannetta, joissa olemme olleet yhteydessä MTC Flextekin huoltoon ja tilanteet on ratkaistu nopeasti. Huoltotöiden jälkeen meille on aina käyty hyvin läpi mitä on tehty ja olemme saaneet tarvittavat dokumentit. Kokonaisuudessaan huoltohenkilöt ovat ammattitaitoisia ja huoltopalveluiden laatu on ollut hyvää.”

Hetitecin Okumassa jatketaan ennakkohuoltosopimusta myös tälle vuodelle.

BE Group ja Hartford

BE Group nosti konekapasiteettiaan syksyllä 2022 Hartfordin portaalityyppisellä koneistuskeskuksella SW 426. Koneen hankinnan yhteydessä solmittiin samalla huoltosopimus kanssamme. Viimeisen vuoden aikana huoltotiimimme on varmistanut koneen toimivuuden ennakkohuolloilla sekä tarvittaessa korjaushuoltojen tiimoilta.

BE Group on johtava teräksen, erikoisteräksen, ruostumattoman teräksen ja alumiinin kauppaan ja tuotantopalveluihin erikoistunut yritys. Ensimmäisen vuoden aikana kone on ollut ajossa noin 500 tuntia.

”Kone on toiminut niin kuin pitääkin. Pienimuotoisia vikoja, jotka on korjattu nopeasti. Näissä vikatilanteissa MTC Flextekin huoltohenkilö kävi tilanteen läpi kanssamme ja saimme vian korjaantumaan jo seuraavana päivänä. Koneen asennuksen yhteydessä saimme koulutusta ja pääsimme sillä hyvin alkuun koneen kanssa. Ensimmäinen vuosi koneen kanssa on mennyt kaikkiaan hyvin. ”

BE Groupin Hartford koneessa on sovittuna huoltosopimus tälle vuodelle.

Huoltopalvelut

Työstökoneet