3.8.2023

Okuman uusi OSP-P500: Kestävää, älykästä ja turvallista CNC-ohjausta

60 vuotta ensimmäisen OSP-ohjauksen jälkeen Okuma julkistaa vallankumouksellisen innovaation nykyisiin ja tuleviin haasteisiin vastaamiseksi: ”Innovatiivinen OSP-P500 -ohjaus auttaa asiakkaitamme vastaamaan kasvaviin vaatimuksiin mullistavien kehitysten avulla ja toteuttamaan monimutkaisia koneistusoperaatioita entistä tarkemmin ja vähemmässä ajassa. Älykkäät toiminnot ja erittäin helppo käyttö takaavat käyttäjän tuottavuuden merkittävän kasvun,” sanoo Norbert Teeuwen, Okuma Europe GmbH:n toimitusjohtaja.

Tehokasta koneistusta kaikille

Uusi OSP-P500-ohjaus on varustettu ”Digital Twin” -toiminnolla, joka nopeuttaa tuotantoprosesseja ja vähentää valmisteluaikoja. Se mahdollistaa koneistusprosessien korkean tarkkuuden simulaatiot: ”Digital Twin on Machine” -simulaatio tapahtuu itse koneella, joten koneistus voidaan aloittaa heti sen jälkeen. Simulaatio voidaan myös tehdä ”Digital Twin on PC” -toiminnolla tietokoneella, jotta voidaan estää seisokkeja ja mahdollistaa koneen käyttö muille koneistusprosesseille. Myös kokemattomat käyttäjät hyötyvät kaikista CNC-ohjauksen eduista poikkeuksellisen käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ansiosta. ”Smart OSP Operation” -toiminto yksinkertaistaa käsittelyä ja tarjoaa automaattisen ohjauksen kaikkiin tarvittaviin vaiheisiin, jolloin ihmiset, joilla ei ole aiempaa kokemusta, voivat oppia koneistamaan työkappaleen yhdessä päivässä. OSP-P500 on myös ihanteellisesti varustettu suurinopeuksiseen koneistukseen, jolla on korkea pinnanlaatu: ”Smart Control” -toiminnon ansiosta sillä on kaksi kertaa suurempi laskentateho kuin tavanomaisilla koneenohjauksilla. Tämä lyhentää merkittävästi reaktioaikoja, jolloin sykliaikoja voidaan vähentää jopa 15 prosenttia.

Turvattu kyberhyökkäyksiä vastaan kaikissa olosuhteissa

Kattavalla turvajärjestelmällään CNC-ohjaus suojaa myös luotettavasti koneprosesseja, ohjelmia ja tietoja kyberhyökkäyksiltä. Käyttäjien edistyneet tunnistusprosessit ja OPC-UA-standardin mukainen viestinnän salaaminen estävät myös luvattoman pääsyn. Lisäksi tietojen palautustoimenpiteet ja tietojen varmuuskopiointitoiminnot on integroitu hätätilanteita varten. Tämä takaa jatkuvan ja keskeytymättömän tuotannon kaikkina aikoina.

Älykästä teknologiaa suurempaa energiatehokkuutta varten

Integroidun ”Eco Suite Plus” -toiminnon ansiosta uusi OSP-P500 täyttää kaikki asiakasvaatimukset virrankulutuksen vähentämiseksi. Älykkäät ominaisuudet tallentavat ja analysoivat jokaisen käyttötilan ja CO₂-päästöt, vaihtavat tarvittaessa energiansäästötilaan sekä säätävät automaattisesti lisälaitteita, kuten lastunpoistoa tai imua. Tulevaisuudessa Okuma tuo markkinoille vähitellen uuden sarjan Green Smart Machines -koneita, jotka tarjoavat vielä enemmän toimintoja energiansäästöön ja korkean tarkkuuden toimintaan. Nämä älykkäät työstökoneet ovat erityisesti suunniteltu tukemaan CO₂-päästöjen vähentämistä pienentyneellä energiankulutuksella, samalla kun ne yhä varmistavat korkeimman laadun. OSP-P500 on myös osa tätä pakettia.

Uusi koneen muotoilu 5-akselisille työstökeskuksille ja monitoimisorveille

Ensimmäisessä vaiheessa 5-akseliset työstökeskukset MU-V-sarjasta ja monitoimisorvit MULTUS-sarjasta varustetaan uudella koneenohjauksella. Lisäksi Okuma yllättää uudistetulla koneen muotoilulla, joka tarjoaa enemmän vapaata tilaa, helpottaa ergonomista työskentelyä koneella ja mahdollistaa korkean integraatiotason automaation kanssa.

OSP-P500 esitellään yleisölle ensimmäistä kertaa EMO:ssa Hannoverissa 18.–23. syyskuuta 2023.