Fanuc Roboshot, Täysisähköinen roboshot
Tuotteet ja palvelut / Ruiskuvalukoneet / Fanuc Roboshot: Täysisähköisen ruiskuvalukoneen edut

Fanuc Roboshot: Täysisähköisen ruiskuvalukoneen edut

Fanuc Roboshot täysisähköiset ruiskuvalukoneet ovat kehittyneitä ja innovatiivisia laitteita, jotka tarjoavat useita etuja verrattuna perinteisiin hydraulisiin tai hybridikoneisiin sekä muihin täyssähköisiin. Näitä koneita käytetään laajasti eri teollisuudenaloilla, kuten esimerkiksi autoteollisuudessa, “medical-” ja elektroniikkateollisuudessa.  

Energiatehokkuus: Täysisähköiset ruiskuvalukoneet käyttävät servomoottoreita kaikissa liikkeissään, mikä tekee niistä erittäin energiatehokkaita. Perinteiset hydrauliset koneet käyttävät jatkuvasti energiaa, koska niiden hydraulijärjestelmät pitävät painetta yllä. Tässä suhteessa täysisähköiset koneet kuluttavat vähemmän energiaa, mikä johtaa merkittäviin energiasäästöihin.  

Tarkkuus: Täysisähköiset ruiskuvalukoneet tarjoavat erinomaisen tarkkuuden ja toistettavuuden. Servomoottorit mahdollistavat erittäin täsmälliset liikkeet, minkä johdosta valmiiden tuotteiden mitat ja ominaisuudet ovat erittäin tasaisia ja tarkkoja.  

Nopeus: Täysisähköiset ruiskuvalukoneet ovat nopeampia kuin perinteiset koneet. Servomoottorit reagoivat välittömästi ohjaussignaaleihin, mikä vähentää merkittävästi prosessin viiveitä. Nopeampi syklinopeus ja rampup-aika tarkoittavat suurempaa tuottavuutta ja lyhyempiä valmistusaikoja. 

Vähemmän melua: Täysisähköiset ruiskuvalukoneet ovat hiljaisempia verrattuna hydraulisiin tai hybridikoneisiin. Tämä on etu työympäristössä, jossa melu voi aiheuttaa haittaa työntekijöille. 

Ympäristöystävällisyys: Täysisähköisissä ruiskuvalukoneissa ei ole hydraulijärjestelmää, joten niissä ei ole öljyn tai jäähdytysjärjestelmää. Tämä vähentää ympäristöpäästöjen määrää ja jätehuoltovaatimuksia. Lisäksi nämä koneet kuluttavat vähemmän energiaa, mikä puolestaan johtaa pienempiin hiilidioksidipäästöihin. 

Käyttö- ja huoltokustannukset: Täyssähkökoneen käyttö- ja huoltokustannukset ovat alhaisemmat pitkällä aikavälillä. Energiasäästöjen lisäksi servomoottorit ovat kestävämpiä ja vaativat vähemmän huoltoa kuin hydraulijärjestelmät.  

Yhteenvetona voidaan todeta, että Fanucin täysisähköiset ruiskuvalukoneet tarjoavat useita etuja perinteisiin hydraulisiin tai hybridikoneisiin verrattuna. Niiden energiatehokkuus, tarkkuus, nopeus, vähäinen melu, ympäristöystävällisyys sekä alhaisemmat käyttö- ja huoltokustannukset tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon teollisuuden ruiskuvalutuotantoon.