Absolent nesteen- ja ilmansuodatus

SAKO panostaa työturvallisuuteen sekä -viihtyvyyteen oikein valittujen oheislaitteiden avulla

Vuonna 1921 perustettu SAKO eli Suojeluskuntain Ase- ja Konepaja Osakeyhtiö on nykypäivänä merkittävä metsästys- ja viranomaisasevalmistaja. Riihimäellä sijaitsevan pääkonttorin ja tehtaan lisäksi heillä on toimipisteet Hausjärvellä ja Muuramessa. Riihimäen tehdasta on vuosien mittaan laajennettu ja se on varustettu modernein konein.

Oikein valitut oheislaitteet ovat olleet avainasemassa Sakon Riihimäen tehtaan työturvallisuuden kehittämisessä. Tehtaan ilmanlaatua on parannettu Absolent-suodattimilla ja siisteyttä sekä viihtyvyyttä DU-PUY teollisuusimurilla. Näiden ratkaisuiden lisäksi Okuma työstökoneiden sekä Fanucin robottien sähkökaapit ja moottorit pidetään puhtaana Velumin tuotteilla.

Vuonna 2017 Sakon Riihimäen toimipisteelle hankittiin ensimmäiset Absolent-suodattimet. Tehtaalla tehtiin työterveyslaitoksen mittaukset, joiden pohjalta työsuojelulta saatiin indikaatio ilmanlaadun kehittämiseen. Absolent hankintojen jälkeen tehtaan ilmanlaatu on parantunut huomattavasti ja sitä kautta työturvallisuus sekä -viihtyvyys. Absolent ratkaisut ovat pitäneet ilmanlaadun hyvänä, eikä mittauksissa ole tämän jälkeen noussut huomautettavaa. Koska Sakolla käytetään öljyä kappaleiden työstämisessä, on heille valikoitunut Absolent suodattimista A•smoke- sekä A•line-sarjojen suodattimia, jotka poistavat erityisesti öljysumua. Nyt tehtaalla on useampi suodatin.

”Olemme tehneet MTC Flextekin kanssa yhteistyötä pitkään, joten käännyimme heidän puoleensa ilmansuodatus asioihin liittyen ja Absolent-ratkaisut ovat toimineet meillä todella hyvin. Saamme ne sijoitettua tehtaalla niin, että ne eivät vie lattiapinta-alaa, joka tuo meille lisätilaa muulle koneistolle”, kunnossapitopäällikkö Marko Kuningas toteaa Absolent valinnasta.

Absolent nesteen- ja ilmansuodatus
Absolent nesteen- ja ilmansuodatus ratkaisut öljysumun suodatukseen

Absolent-suodattimet tunnetaan tehokkaista ratkaisuistaan emulsio- ja öljysumun suodatuksessa, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan konepajoille ja teollisuusympäristöille. Absolent-suodattimien tärkeä ominaisuus on niiden kyky suodattaa jopa erittäin hienojakoisia emulsio- ja öljypartikkeleita. Suodattimissa on monivaiheinen suodatusjärjestelmä, joka koostuu esisuodattimista, pääsuodattimista ja hienosuodattimista. Tämä kerroksellinen suodatus takaa korkean puhdistustehon ja vähentää merkittävästi öljysumun ja -höyryjen leviämistä työympäristöön. Lisäksi Absolent-suodattimet on suunniteltu energiatehokkaiksi ja helppokäyttöisiksi. Niissä on pitkät huoltovälit, mikä vähentää kunnossapidon tarvetta ja kustannuksia. Suodattimien avulla yritykset voivat myös vähentää ilmanlaatuun liittyviä riskejä ja näin lisäämään työympäristön turvallisuutta ja viihtyisyyttä, kuten Sakolla.

”Keräämme työntekijöiltä turvallisuushavaintoja, joiden pohjalta teemme tarvittavia muutoksia ja päivityksiä työympäristöön. Esimerkiksi tätä kautta päädyimme DU-PUY teollisuusimurin hankintaan.”

Vuoden 2023 lopulla Riihimäen tehtaalle hankittiin DU-PUY teollisuusimuri Oilvac 130 P työntekijöiden tekemien turvallisuushavaintojen pohjalta. Aikaisemmin tehtaalla oli ollut käytössä erilaisia teollisuusimureita, joihin ei oltu täysin tyytyväisiä. Oilvac 130 P – imuria käytetään tällä hetkellä työpisteen siisteydestä huolehtimisiin sekä koneen siivoukseen. DU-PUY:n imuri on saanut käyttäjiltä kiitosta muun muassa sen käyttäjäystävällisyydestä. Lisäksi imuri suodattaa öljyn tehokkaasti eikä päästä öljyn hajua ympäristöön.

DU-PUY:n teollisuusimuri Oilvac 130 P auttaa pitämään solun alueen siistinä ja turvallisena.
DU-PUY:n teollisuusimuri Oilvac 130 P auttaa pitämään solun alueen siistinä ja turvallisena.

DU-PUY Oilvac 130 P teollisuusimuri on suunniteltu erityisesti öljyn ja muiden nesteiden tehokkaaseen imurointiin. Tämä teollisuusimuri tarjoaa voimakkaan imutehon, mikä tekee siitä erinomaisen työkalun konepajoille, autoteollisuudelle ja muille teollisuusympäristöille, joissa käsitellään nesteitä tai öljyjä. DU-PUY:n teollisuusimurit edistävät puhtaampaa ja turvallisempaa työympäristöä, koska ne auttavat puhdistamaan mahdolliset roiskeet ja öljyvuodot. Näin investointi tukee myös konepajan vastuullisuustavoitteita, sillä siisti työskentelyalue parantaa työntekijöiden turvallisuutta ja vähentää ympäristövaikutuksia.

Olemme tehneet SAKO:n kanssa pitkään yhteistyötä ja toimittaneet heille Riihimäen tehtaalle kolme Okuman työstökonetta sekä lukuisia automaatiosoluja. Lisäksi huollamme kaikki toimittamamme koneet ja robotit. Okuman koneissa sekä Fanuc roboteissa on käytössä Velum-suojasuodattimet, jotka suojaavat koneiden sähkömoottoreita öljysumulta ja pölyltä. Velum-suodatin kerää mahdollisen pölyn ja öljysumun suojaten koneen sisäistä suodatinta ja takaa näin raittiin ja puhtaan ilman virtauksen koneeseen. Velum-suodattimilla säästetään huoltokustannuksissa ja vältytään käyttökatkoksilta, jotka liittyvät sisäisten suodattimien vaihtoon.

Velum-suodattimet suojaavat Okuman työstökoneen sähkömoottoria öljysumulta sekä pölyltä.
Velum-suodattimet suojaavat Okuman työstökoneen sähkömoottoria öljysumulta sekä pölyltä.

”Olemme automatisoineet koko tuotannon alkuprosessimme, joka osaltaan lisää työviihtyvyyttä. Automaatiolla on pystytty ratkaisemaan haasteet muun muassa työergonomiaan liittyen ja automaatio on vähentänyt tuki- ja liikuntaelinsairauksista johtuvien sairauslomien määrää”, kertoo kunnossapitopäällikkö Marko Kuningas.

Sakosta

SAKO kuuluu maailman arvostetuimpiin kivääri- ja patruunabrändeihin. Maineemme, korkealaatuiset tuotteemme ja uskottavuutemme perustuvat työntekijöidemme ainutlaatuisiin taitoihin ja heidän ammattiylpeyteensä.

Vuonna 1921 perustetun SAKOn historia on ollut vivahteikas. SAKO perustettiin alun perin kunnostamaan ja huoltamaan Suomen suojeluskuntien aseita. Vuosien mittaan yritys on kasvanut keskittyen tuotannon erinomaisuuteen, henkilökuntansa kunnioittamiseen ja kehittämiseen sekä innovatiivisten ratkaisujen tarjoamiseen ampujien uusiin tarpeisiin.

SAKO on kehittänyt maailmanluokan viranomais-, tarkkuus- ja metsästyskiväärejä sekä patruunoita vuosikymmenten ajan. Yhdistämällä tietämyksensä sekä kivääri- että patruunatuotannosta Sako-brändi pystyy tarjoamaan ainutlaatuisia etuja tinkimättä tarkkuudesta ja luotettavuudesta. Tärkeimpiä toiminta-alojamme ovat viranomais-, metsästys- ja urheilukiväärien sekä patruunoiden suunnittelu, tuotanto, markkinointi ja maailmanlaajuinen myynti.

Vuonna 2000 SAKO liittyi Beretta Holding Groupiin, jonka ainutlaatuiset ampuma-aseiden valmistusperinteet ulottuvat jopa vuoteen 1526 saakka. Tämä yhteistyö antaa SAKOlle ainutlaatuisen mahdollisuuden tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisia ja kattavia ratkaisuja ja järjestelmiä.

SAKO katsoo tulevaisuuteen luottavaisemmin kuin koskaan. Jatkamme ylpeinä kiväärinvalmistustaitojen ja -tietojen kehittämistä ympäröivää luontoa kunnioittaen.

Puhdas ilma konepajoissa – Absolent suodattimet

Absolent tarjoaa tehokkaita ilmansuodatusjärjestelmiä konepajoille, jotka varmistavat puhtaan ilman työympäristössä. Heidän ratkaisunsa poistavat öljyn, rasvan ja muut epäpuhtaudet ilmasta, parantaen näin ilmanlaatua konepajoissa. Absolentin ilmansuodatusjärjestelmät ovat suunniteltu vastaamaan konepajojen tiukkoihin vaatimuksiin, tarjoten kestäviä ja energiatehokkaita ratkaisuja.

Tehokas teollisuusimuri lastuille ja nesteille

DU-PUY on erikoistunut teollisuusimureihin, jotka on suunniteltu konepajojen vaativiin olosuhteisiin. Heidän valikoimastaan löytyy imureita, jotka tehokkaasti keräävät lastut ja nesteet, parantaen työtilan turvallisuutta ja puhtautta. DU-PUY:n teollisuusimurit tarjoavat kestävän ja luotettavan ratkaisun konepajojen tarpeisiin, auttaen ylläpitämään työympäristön siisteyttä.

Lisätiedot

Jukka Yläpoikelus

Myynti, oheislaitteet

Jukka Yläpoikelus

0505685068

”Menestys rakennetaan luottamuksella, asiakasymmärryksellä ja yhteistyöllä!”